Kto sú starý motorový olej a odpadový olej?

Obsah

Kto sú starý motorový olej a odpadový olej?

Kto sú starý motorový olej a odpadový olej?

Starý motorový olej by mali zbierať aj na čerpacích staniciach. Či to tak aj funguje neviem, osobne ho nosím do roboty a vylejem do zbernej nádoby na odpadový olej. Re:Co so starym motorovym olejom?

Môže olej znamenať rýchlu smrť motoru?

Ak je v motore starý olej alebo je ho primálo, môže to znamenať rýchlu smrť. Na to, aby motor mohol fungovať, potrebuje olej. Ten sa stará o premazávanie všetkých pohyblivých častí a ich bezproblémový chod. Nie všetci si však uvedomujú, že olej má oveľa viac funkcií.

Kto je olej v motore?

Poradca Výmena oleja: Na čo mnohí vodiči zabúdajú? 12.3. 2019 9:00 Olej je potrebné pravidelne kontrolovať, dopĺňať a vymieňať. Ak je v motore starý olej alebo je ho primálo, môže to znamenať rýchlu smrť. Na to, aby motor mohol fungovať, potrebuje olej. Ten sa stará o premazávanie všetkých pohyblivých častí a ich bezproblémový chod.

Ako sa olej spotrebúva v motore?

Ako sme už spomínali, olej má v motore viacero úloh: mazanie, tesnenie, chladenie a čistenie. Tie však môže plniť iba vtedy, ak ho je v motore dostatok. Každé auto olej spotrebúva, nakoľko časť oleja sa spáli alebo odparí. V minulosti sa vychádzalo z toho, že auto spotrebuje pol litra oleja na tisíc kilometrov.

Související příspěvky: