Jaké jsou pozitivní účinky kyseliny olejové?

Obsah

Jaké jsou pozitivní účinky kyseliny olejové?

Jaké jsou pozitivní účinky kyseliny olejové?

Kyselina olejová zmírňuje zánět a má řadu pozitivních účinků na geny spojované se vznikem nádorových onemocnění ( 2, 3, 4, 5 ). Mononenasycené tuky v extra panenském olivovém oleji vynikají také velkou odolností vůči teplu, díky čemuž je olivový olej dobrou volbou na vaření. Shrnutí: Olivový olej je bohatým zdrojem mononenasycené kyseliny olejové.

Co je hlavní mastnou kyselinou olivového oleje?

Existují také studie, které potvrzují, že samotná kyselina olejová, která je hlavní mastnou kyselinou olivového oleje, dokáže snižovat hladinu důležitých markerů zánětu, jako je například C-reaktivní protein (CRP) ( 2, 3 ).

Co je olivový olej a zdraví?

Olivový olej a zdraví: 11 léčivých účinků, o kterých možná nevíte! Kolem tuků, které přijímáme v potravě, panují mezi odborníky rozporuplné názory. Nicméně prakticky všichni lékaři vám potvrdí, že olivový olej, zejména v takzvaném extra panenském provedení, je velmi zdravý.

Co se týká olivového oleje?

Jinými slovy konzumace olivového oleje ve větším množství nevede k tloustnutí a ke vzniku nadváhy či obezity. Navíc jedna studie trvající 3 roky, které se zúčastnilo 187 účastníků, prokázala, že strava bohatá na olivový olej, zvyšuje hladinu antioxidantů v krvi a navíc pomáhá při hubnutí ( 33 ).

Související příspěvky: