Jak použít ruční načerpání paliva před startem?

Obsah

Jak použít ruční načerpání paliva před startem?

Jak použít ruční načerpání paliva před startem?

Pro ruční načerpání paliva před startem po delší dobu odstaveného motoru slouží ruční páčka 15. Palivo, při pohybu membrány dolů, je nasáváno přes sítko čističe 17 a sací ventil 19 do pracovního prostoru. Dále již popsaným způsobem při pohybu membrány směrem nahoru je palivo vytlačováno přes výtlačný ventil 20.

Jak se zabránit přelévání paliva v nádrži?

Větší nádrže jsou rozděleny přepážkami s otvory u dna nádrže na několik menších částí, aby se zabránilo nadměrnému přelévání a shlukování paliva při jízdě v prudkém stoupání, klesání, při rychlém projíždění zatáček, intenzivním brzdění, akceleraci apod. Jinak by byl přisáván do paliva vzduch, zejména při nižší hladině paliva v nádrži.

K čemu slouží ruční načerpání paliva?

Bývá nejčastěji připevněno k bloku motoru a poháněno speciální vačkou nebo excentrem vačkového hřídele (obr. 3). Pro ruční načerpání paliva před startem po delší dobu odstaveného motoru slouží ruční páčka 15. Palivo, při pohybu membrány dolů, je nasáváno přes sítko čističe 17 a sací ventil 19 do pracovního prostoru.

Jak zajistit zásobování paliva?

Funkce - zajistit zásobování palivem pro systémy přípravy zápalné směsi (karburátorem nebo vstřikováním paliva) za těchto podmínek: přebytečné palivo vracet zpět do nádrže, zabraňovat unikání palivových par. U nejjednodušších systémů je doprava paliva zajištěna samospádem (např. některé motocykly, jednoosé malotraktory apod.). (Obr. 1)

Související příspěvky: