Kde se vyskytují křeče nohou?

Obsah

Kde se vyskytují křeče nohou?

Kde se vyskytují křeče nohou?

Křeče se vyskytují hlavně v noci a postihují spíše starší lidi. Podle odhadů má více než 30% osob starších šedesáti let noční křeče nohou, přičemž u 40% z nich je tento problém velice častý (více než 3x týdně). Bolesti nohou vznikají také z důvodu zhoršeného krevního oběhu, kdy se do některých částí nohy nedostává dostatečné množství krve a živin.

Co může být příčinou bolestí nohou?

Příčin bolestí nohou je celá řada. Mezi traumatické (úrazové) příčiny, patří například poranění při sportování, nehodách nebo pádech. Nicméně bolest nohou se může objevit i při onemocnění či poranění cév, nervů, svalů, kloubů, měkkých tkání či kostí.

Jaké jsou příznaky bolesti nohou?

Rychlá fakta o bolesti nohou 1 Příčiny bolesti nohou mohou být muskuloskeletální (způsobené poraněním nebo onemocněním svalů, kostí a měkkých tkání), neurologické (způsobené poraněním nebo onemocněním nervů) nebo vaskulární (způsobené poraněním nebo onemocněním cév) 2 Mediální tibiální stresový syndrom (zánět okostice projevující se bolestí na zadní vnitřní straně holenní kosti (tibie) a stresové zlomeniny nejčastěji vznikají při opakovaném přetěžování postižené končetiny (například při dlouhodobém běhání ... 3 Bolesti nohou mohou být způsobeny závažnými cévními chorobami, jako je hluboká žilní trombóza nebo onemocnění periferních tepen (ischemická choroba dolních končetin). ...

Kdy se objeví bolest nohou?

Nicméně bolest nohou se může objevit i při onemocnění či poranění cév, nervů, svalů, kloubů, měkkých tkání či kostí. Léčba bolesti nohou závisí na vyvolávající příčině.

Související příspěvky: