Proč je vysoký cholesterol zapříčiněn?

Obsah

Proč je vysoký cholesterol zapříčiněn?

Proč je vysoký cholesterol zapříčiněn?

Vysoký cholesterol může být zapříčiněn mnoha faktory. Mezi ty nejhlavnější patří zejména alkohol, cigarety, neaktivní pohyb a špatné stravování. Vysoký cholesterol dokáže velmi výrazně ovlivnit správný a zdravý chod srdce, což z dlouhodobějšího hlediska zapříčiňuje především infarkty i v mladém věku.

Proč sója snižuje totální cholesterol?

Ačkoli sója nemusí ve větší míře snižovat totální cholesterol, stále je schopná snižovat ten špatný, tedy LDL. Tato proteinová jídla mají vysoký obsah polynenasycených mastných kyselin, vlákniny, vitamínů a minerálů stejně jako dobrou úroveň nasycených tuků.

Jak se zbavit cholesterolu?

Jak se zbavit cholesterolu? 1 Libové maso – kuřecí a krůtí prsa, libové hovězí, jehněčí, králičí, vepřová panenka 2 Ryby – losos a tučné ryby 3 Celozrnné pečivo 4 Ovesné, ječné či pohankové vločky 5 Mléko a mléčné výrobky s nižším obsahem tuku 6 Rostlinné oleje a margaríny 7 Sója 8 Luštěniny 9 Zelenina – všechny druhy 10 Ovoce – všechny druhy 11 Ořechy a semena (v omezeném množství!) – mandle, lněné... More ...

Co je nízkocholesterolová dieta?

Cholesterolová dieta – jídelníček na 5 dní. Nízkocholesterolová dieta je založená na omezeném příjmu nezdravých tuků i cukrů. Proto bychom se měli zaměřit na potraviny, které obsahují “zdravé” tuky, a na potraviny, které dokáží cholesterol udržet na uzdě.

Související příspěvky: