Co je dražší osivo na trávníku?

Obsah

Co je dražší osivo na trávníku?

Co je dražší osivo na trávníku?

Osivo je dražší, ale ušetříte v budoucnu na hnojivech i benzinu do sekačky, těmto loukám totiž svědčí sekání kosou! Protože jste věnovali hodně času a námahy založení trávníku, nelitujte investovat do nářadí a pomůcek pro jeho budoucí ošetření.

Proč semena lučních směsí nehodí do trávníku?

Semena lučních směsí se nehodí jako přísev do běžného trávníku ani k míchání s travními semeny – běžné trávy jsou šlechtěny pro intenzivnější růst a potlačení lučních rostlin. Květinové louky se nehnojí dusíkatými ani jinými hnojivy, sekají se prvně při výšce porostu nad dvacet centimetrů na výšku pěti centimetrů.

Jak připravit plochu před výsevem trávníku?

Pozemek před výsevem trávníku připravte pečlivě, zvlášť u nových staveb bývá pod vrstvou půdy navážka zbytků materiálu ze stavby. Pokud jste si jisti, že je plocha v pořádku, zbavte ji plevelů (hlavně vytrvalých – pýr, pampeliška), zkultivujte do hloubky deseti až patnácti centimetrů a nechte zem sesednout.

Kdy vysejete travní semeno?

Dostatek vláhy, vyšší denní teploty a jen výjimečně slabé noční mrazíky – to jsou podmínky pro jeho vzejití a růst. Jak postupovat? Než na připravenou plochu vysejete travní semeno, měli byste mít jasno, pro jaký účel bude trávník sloužit a co od něj čekáte.

Související příspěvky: