Jaké jsou rozdíly drahých opálů v Austrálii?

Obsah

Jaké jsou rozdíly drahých opálů v Austrálii?

Jaké jsou rozdíly drahých opálů v Austrálii?

Australské drahé opály se od drahých opálů nacházejících se ve zbytku světa liší především svým původem. Zatímco ve světě šlo ve všech případech o důsledek vulkanické činnosti a hydrotermálních procesů, pak v Austrálii vznikaly opály většinou jako produkt procesů zvětrávání.

Co se týče australských drahých opálů?

O australských nalezištích drahých opálů bylo již mnohé řečeno a také napsáno. Postačí tedy jen stručné shrnutí či zopakování těchto informací. Australské drahé opály se od drahých opálů nacházejících se ve zbytku světa liší především svým původem.

Kde se nachází černý opál v Austrálii?

Černý opál se nachází ve vrstvách jílu. První výskyty a nálezy drahých opálů v Austrálii spadají do konce 19. století, zatímco jejich těžba započala až ve století dvacátém. Produkce těžby australských drahých opálů velmi rychle a výrazně ovlivnila světový trh této komodity prakticky až do současnosti.

Kde se nachází bílý opál?

Vždy je doprovázen obecným opálem, tzv. potší (stejného zabarvení jako má základní hmota). Bílý opál se nachází ve vrstvách jílu. Boulder opál - vyniká neuvěřitelně sytými až divokými barvami, vzrušující hrou barev a nedostižnou plejádou barevných vzorů.

Související příspěvky: