Co vidět v Údolí smrti?

Obsah

Co vidět v Údolí smrti?

Co vidět v Údolí smrti?

Co vidět v Údolí smrti 1 Badwater Basin – nejnižší místo, kde se ocitnete pod úrovní moře. Další z míst, které by návštěvník Údolí smrti neměl... 2 Město duchů Rhyolite v Údolí smrti. Pro milovníky ticha.. V Údolí smrti a jeho blízkém okolí se nachází přes sto... 3 Scotty’s Castle. Scotty’s Castle je stavbou, kterou by návštěvník Death Valley v této oblasti asi nečekal. More ...

Kde leží Údolí smrti?

Charakterizují ho tři slova: horko, sucho, pusto. Údolí smrti leží v poušti Mojave a obklopují ho pohoří Panamint a Amargosa. Za celý rok teplota v Údolí smrti neklesne pod 5 °C, většinou se drží kolem 15 °C v zimních měsících a 38 °C v létě.

Kde se nachází údolí smrti v USA?

Tento článek je o údolí v USA. O údolí na Slovensku pojednává článek Údolí smrti (Slovensko). Údolí Smrti (anglicky Death Valley) je údolí nacházející se ve Východní Kalifornii. Je to nejsušší, nejteplejší a nejníže položené místo Kalifornie, USA a celé Severní Ameriky.

Jaká je teplota v Údolí smrti?

Za celý rok teplota v Údolí smrti neklesne pod 5 °C, většinou se drží kolem 15 °C v zimních měsících a 38 °C v létě. Nejteplejším měsícem je červenec, to se teploty vyšplhají až k 47 °C ve stínu.

Související příspěvky: