Co je jednoduchý model trhu peněz?

Obsah

Co je jednoduchý model trhu peněz?

Co je jednoduchý model trhu peněz?

Jednoduchý model trhu peněz je založen na předpokladech: 1 fixní cenová hladina (ΔP = 0) 2 nabídku peněž kontroluje centrální banka 3 nominální poptávka po penězích je identická s reálnou poptávkou po penězích 4 nominální peněžní zásoba je identická s reálnou peněžní zásobou 5 existence pouze 2 aktiv - peníze a dluhopisy More ...

Co je trh peněz?

Trh peněz je ekonomický model, který spojuje poptávku po penězích s nabídkou peněz v ekonomice. Jejich interakcí se na trhu peněz utváří rovnovážná úroková míra, při které jsou poptávka po penězích a nabídka peněz v rovnováze. Jinými slovy, ekonomické subjekty drží přesně tolik peněz, kolik si při dané úrokové míře přejí držet.

Jaký je trh peněz v reálném světě?

Jednoduchý model trhu peněz je založen na předpokladech: V reálném světě je trh peněz trhem, kde se zapůjčují a vypůjčují krátkodobé peněžní prostředky za danou krátkodobou úrokovou míru.

Jaká je rovnovážná úroková míra na trhu peněz?

Jejich interakcí se na trhu peněz utváří rovnovážná úroková míra, při které jsou poptávka po penězích a nabídka peněz v rovnováze. Jinými slovy, ekonomické subjekty drží přesně tolik peněz, kolik si při dané úrokové míře přejí držet. Jednoduchý model trhu peněz je založen na předpokladech:

Související příspěvky: