Kdy by se kontrola tlaku měla provádět?

Obsah

Kdy by se kontrola tlaku měla provádět?

Kdy by se kontrola tlaku měla provádět?

V létě by se kontrola tlaku měla provádět po vychladnutí vzduchu cca 20 minut po jízdě. Níže uvádíme odkazy na tabulky huštění pneumatik dle výrobců a typů vozidel. Snadno si si tak vyhledáte údaje o tlaku, které se týkají konkrétně vašeho vozidla.

Co je tlak?

Tlak (p, P) z latinského slova pressura, je fyzikální veličina vyjadřující poměr síly (F) působící kolmo na povrch plochy o obsahu (S), nad kterou se tato síla rozděluje. K vyjádření tlaku se využívají různé jednotky, většinou pocházející právě z jednotky síly dělenou jednotkou plochy.

Kdo trápí vysoký krevní tlak?

Kolísavý krevní tlak není nikterak ojedinělý a musíme říct, že bohužel trápí celkem vysoké procento lidí. Jak na něj? Určité kolísání krevního tlaku, zejména rozdíly mezi dnem a nocí nebo při psychické a fyzické zátěži, jsou zcela normální.

Jaký je doporučený tlak pneumatiky u osobních vozidel?

U většiny osobních vozidel se doporučený tlak pneumatik pohybuje kolem 2,3 barů při běžných jízdních podmínek. Jiné nahuštění bývá doporučováno například při větším zatížení. Veškeré údaje týkající se nahuštění pneumatiky lze najít v uživatelské příručce ke konkrétnímu vozidlu, na internetu a také na karosérii vozidla.

Související příspěvky: