Proč je EU přijata na podporu Ukrajiny?

Obsah

Proč je EU přijata na podporu Ukrajiny?

Proč je EU přijata na podporu Ukrajiny?

Opatření EU přijatá na podporu Ukrajiny 1 Program podpory. EU během roku 2014 zahájila rozsáhlý program podpory pro Ukrajinu, přičemž na období příštích sedmi let... 2 Makrofinanční pomoc. Dne 29. května 2018 se Rada dohodla na novém balíčku makrofinanční pomoci ve výši jedné miliardy... 3 Autonomní obchodní opatření. EU poskytla Ukrajině obchodní preference zavedením... More ...

Kde leží Ukrajina?

Ukrajina (ukrajinsky Україна) je země ležící ve východní Evropě; na východě hraničí s Ruskem, na jihozápadě s Moldavskem (včetně neuznaného Podněstří), Rumunskem, na západě s Maďarskem, Slovenskem a Polskem, na severu s Běloruskem.Jižní hranice je tvořena Černým a Azovským mořem, přičemž mezi těmito dvěma moři se nachází poloostrov Krym.

Co je Ukrajina unitární stát?

Ukrajina je unitární stát, který se dělí na 24 oblastí, dvě města se zvláštním statusem ( Kyjev a Sevastopol) a autonomní republiku Krym. Poloostrov Krym včetně města Sevastopolu byl v březnu 2014 okupován a posléze anektován Ruskou federací.

Kdo je hlavní město ukrajinsky?

Kyjev – hlavní město Ukrajiny; Sevastopol – nespadá pod autonomní Krymskou republiku, anektováno Ruskou federací; Tyto celky se dále dělí na rajóny, kterých je na Ukrajině celkem 490 a které přibližně odpovídají českým okresům, v průměru jsou však o něco menší.

Související příspěvky: