Jak použít vrtáky do dřeva?

Obsah

Jak použít vrtáky do dřeva?

Jak použít vrtáky do dřeva?

Používají se nejen na dřevo, ale také na vrstvené materiály, MDF, OSB desky apod. Vrtáků do dřeva je mnoho typů a dala by se o nich napsat odborná publikace.

Jaké jsou vrtáky do kovu?

Vrtáky do kovu 1 HSS – R – základní vrták. Hodí se pro legovanou a nelegovanou ocel do pevnosti v tahu 900 N/mm², barevné kovy, šedou... 2 Vrtáky do kovu HSS-G. Mají vyšší kvalitu, hodí se pro legovanou a nelegovanou ocel, ocelolitinu, šedou litinu,... 3 Dobré rady. Pokud chcete vrtat sklo, použijte speciální vrták na sklo. Ten se ale musí hodně mazat, nejlépe petrolejem. More ...

Jak se vkládá vrták mezi vačkami?

Vrták se vkládá uprostřed do prostoru mezi vačkami. Když se vačky snižují (otáčení nastavovacího prvku ve směru hodinových ručiček), vrták je upevněn ve sklíčidle a když se vačky rozkládají, je naopak uvolněna. Aby bylo zajištěno spolehlivé upevnění, je nutné během otáčení nastavovacího prvku vyvinout značnou sílu.

Co jsou vrtáky pro profesionální použití?

Vrtáků je mnoho, různých kvalit pro profesionální a hobby použití, nebo pro způsob, kterým budete vrtat. Jiné vrtáky potřebují jak rozmanité materiály, tak nástroje, jimiž budete pracovat. Tedy vrtačky, kladiva nebo mininářadí typu Dremel apod.

Související příspěvky: