Jak použít kapkovou závlahu při pěstování rostlin?

Obsah

Jak použít kapkovou závlahu při pěstování rostlin?

Jak použít kapkovou závlahu při pěstování rostlin?

Galerie fotek použití kapkové závlahy u zákazníků, napojení na zdroj vody, instalace rozvodů, schéma zapojení kapkové závlahy a ukázka vegetačního růstu. V případech při pěstování rostlin na HYDROPÓNII, tj. na neživém substrátu. V případech, kde není požadovaná rovnoměrná vzdálenost mezi zavlažovanými subjekty (záhony s nepravidelnou výsadbou).

Proč použít kapkovou závlahu při zavlažování?

Při použití kapkové závlahy raději rostliny sázíme ve větších odstupech, neboť při tomto způsobu zavlažování vyrůstají do větších velikostí než obvykle (zajména papriky, okurky a rajčata). Rovnoměrné rozdělení vody ve všech řádcích zavlažované plochy a po celé délce zavlažovací hadice.

Jak postavit kapkovou závlahu?

Kapkovou závlahu je jednoduché instalovat svépomocí na stávající vodovodní řád nebo sud s dešťovou vodou. Základními stavebními kameny systému kapkové závlahy je kapkovací hadice a spojovací díly (fitinky) pro tlakovou vodu nebo pro samospádovou vodu ze sudu.

Jaké jsou hadice kapkové závlahy?

- hadice kapkové závlahy s roztečí (sponem) kapačů 250 mm 18 m,500 mm 18 m (celkem 36 m) Závlaha je plně funkční při využití samospádu vody z rezervoáru (sudu). Pro uvedené komplety „Varianty balení“ postačuje převýšení rezervoáru vody nad zemí cca 0,5 m.

Související příspěvky: