Co jsou profesní kompetence?

Obsah

Co jsou profesní kompetence?

Co jsou profesní kompetence?

profesní kompetence = obecná schopnost úspěšně vykonávat pracovní pozici - Nejedná se o konkrétní pracovní pozici, ale o jakoukoliv pracovní pozici. Kopmetence jsou schonosti a dovednosti, které jsou široce uplatnitelné...

Co je dovedností?

Dovednost (angl. skill) je učením a praxí získaná dispozice ke správnému, kvalitnímu, rychlému a úspornému vykonávání určité činnosti vhodnou metodou. Jinými slovy jde o vlastnost živého objektu, která vyjadřuje jeho schopnosti .

Co je kompetence?

Kompetence je způsobilost, ne schopnost. Kompetence z pohledu vzdělávání má 4 složky: dovednost, znalost, schopnost a postoj. Nedá se kompetence volně přeložit jako odpovědnost? Dá se říci, že ne. Výraz "kompetence" může znamenat odpovědnost jen v právním kontextu, kde je ale také něco takového jako 'volný překlad' krajně pochybné.

Může se kompetence přeložit jako odpovědnost?

Nedá se kompetence volně přeložit jako odpovědnost? Dá se říci, že ne. Výraz "kompetence" může znamenat odpovědnost jen v právním kontextu, kde je ale také něco takového jako 'volný překlad' krajně pochybné. V jiných kontextech se význam těchto výrazů buď nekryje vůbec, nebo jen okrajově.

Související příspěvky: