Co jsou nepříjemné noční zlé sny?

Obsah

Co jsou nepříjemné noční zlé sny?

Co jsou nepříjemné noční zlé sny?

Jsou nepříjemné noční zlé sny, které se nám zdají během hlubokého spánku, proto si je většinou i pamatujeme. V dřívějších dobách se připodobňoval zlý sen k přízraku, který vám seděl na hrudi a stěžoval tak spánek. Výraz můra vychází z germánského mar, což znamená přízrak.

Jaké jsou noční můry u starších dětí?

U starších dětí mohou noční můry spouštět náročné situace – starosti, rozvod, smrt někoho blízkého, špatné známky ve škole,“ podotýká MUDr. Bohdanecká. Je možné ovšem eliminovat nebezpečí vyvolávající špatný spánek, a naopak zavést příjemné rituály navozující klidný spánek.

Jaké jsou noční můry u malých dětí?

U malých dětí do 6 let jde o běžnou fyziologickou záležitost, která se postupně vytrácí. U starších dětí mohou noční můry spouštět náročné situace – starosti, rozvod, smrt někoho blízkého, špatné známky ve škole,“ podotýká MUDr.

Proč se nočním můrám bránit?

„Nočním můrám nemusíte nijak bránit, dítě si vlastně takovým nepříjemným snem odžívá nově nabyté zkušenosti a vyrovnává se s něčím, co je neznámé, co neumí zařadit. U malých dětí do 6 let jde o běžnou fyziologickou záležitost, která se postupně vytrácí.

Související příspěvky: