Co je syndrom spánkové apnoe?

Obsah

Co je syndrom spánkové apnoe?

Co je syndrom spánkové apnoe?

Syndrom spánkové apnoe je závažné onemocnění, které je charakteristické dýchacími pauzami, ke kterým dochází během spánku. Kvůli zástavám dechu je tělo pacienta nedostatečně okysličováno, což vede ke zdravotním problémům. Negativní vliv má nemoc i na kvalitu spánku.

Co je spánková apnoe?

Existují dva hlavní typy spánkové apnoe, obstrukční spánková apnoe, způsobená zvolněním měkké tkáně v zadní části krku, čímž zablokuje průchod vzduchu, a centrální spánková apnoe způsobená nepravidelnou činností, když mozek vydá signál tělu, aby se nadechlo.

Proč je obstrukční spánková apnoe běžnější?

Ačkoli je obstrukční spánková apnoe běžnější, často se stává, že lidé mají kombinaci obou druhů. Tento problém ovlivňuje kvalitu spánku, který se člověku dostává, a může způsobit zdravotní problémy v budoucnu. Pro pacienty je rozumné, pokud hledají léčebné postup pro spánkovou apnoe.

Kdo byl včera ve spánkové laboratoři?

Můj manžel byl právě včera ve spánkové laboratoři.Jsem zvědavá, jak vyhodnotí jeho spánek. Chrápe, že neslyším televizi a hlavně přestává dýchat (až 20vteřin.pauzy) a ráno se probouzí unavený.

Související příspěvky: