Jaké jsou zajímavosti o tsunami?

Obsah

Jaké jsou zajímavosti o tsunami?

Jaké jsou zajímavosti o tsunami?

Podívejte se s námi na nejzajímavější fakta a zajímavosti o tsunami. 1. Tsunami je obvykle způsobena zemětřesením, ale může ji způsobit také sopečná erupce, sesuv půdy, rychlá změna atmosférického tlaku nebo meteorit.

Může tsunami způsobit zemětřesení?

Tsunami je obvykle způsobena zemětřesením, ale může ji způsobit také sopečná erupce, sesuv půdy, rychlá změna atmosférického tlaku nebo meteorit. 2. Tsunami není jen jedna velká vlna, ale série vln, která se nazývá "vlnový vlak".

Kdo zemřel při tsunami v Indickém oceánu?

Tsunami v Indickém oceánu v roce 2004 zabilo více než 216 000 lidí. Mezi obětmi byli nejen místní obyvatelé, ale také přibližně 9000 turistů z Austrálie, Švédska, Velké Británie a USA, kteří trávili vánoční dovolenou v plážových střediscích v jihovýchodní Asii. 15.

Jaká je doba mezi vlnami tsunami?

Tsunami není jen jedna velká vlna, ale série vln, která se nazývá "vlnový vlak". Doba mezi vlnami se nazývá "vlnové období" a může trvat v rozmezí od několika minut až po dvě hodiny. První obvykle není nejsilnější a pozdější vlny, jako například pátá nebo šestá, mohou být v podstatě větší. 3.

Související příspěvky: