Proč jsou fazole optimální potravinou?

Obsah

Proč jsou fazole optimální potravinou?

Proč jsou fazole optimální potravinou?

Při rozumném použití jsou ale fazole optimální potravinou pro každého, kdo chce jíst zdravou a vyváženou stravu a přitom hubnout. Studie dokonce potvrdily, že lidé, kteří zařadili fazole do svého jídelníčku několikrát týdně, mohou za měsíc shodit až 1,4 kg tělesné hmotnosti. Fazole přitom obsahují mnoho důležitých živin.

Kde se pěstují fazole?

Fazole pocházejí ze Střední a Jižní Ameriky, ale nyní jsou rozšířené po celém světě. Zahrádkáři vědí, že se dají skvěle pěstovat i u nás. Jsou levné a mnoho lidí tuší, že jsou i zdravé. Ne každý ale ví, jak moc jsou pro nás důležité. Pochopitelně i fazolemi se lze přejídat a na základě jejich konzumace tloustnout.

Proč jsou fazole zdravé?

Fazole jsou totiž velmi zdravé. Stabilizují krevní cukr, pomáhají při vysokém tlaku, regulují trávení a obsahují mnoho tělu prospěšných bílkovin, takže například pro vegetariány a vegany tvoří základní zdroj životně důležitých látek. Fazole bychom měli především dlouho namáčet.

Proč jsou fazole jedovaté?

Všechny fazole až na fazole Mungo a Adzuki jsou jedovaté. Jedovaté jsou i jejich lusky, klíčky a další části. To však neznamená, že bychom měli fazole ze svého jídelníčku vyloučit nebo se jich obávat. Důležité je, abychom věnovali pozornost jejich přípravě. Fazole jsou totiž velmi zdravé.

Související příspěvky: