Co je nulová tolerance alkoholu za volantem?

Obsah

Co je nulová tolerance alkoholu za volantem?

Co je nulová tolerance alkoholu za volantem?

Alkohol za volantem. V ČR je nulová tolerance alkoholu v krvi. Pokud je naměřená hodnota nižší než 0,24 promile, nález je považován za negativní, pokud se sám řidič ke konzumaci alkoholu nepřizná. Alkohol za volantem zvyšuje agresivitu řidiče a přeceňování jeho schopností.

Jak se počítá množství alkoholu v krvi?

Alkohol kalkulačka počítá množství alkoholu v krvi podle zadaných údajů, kterými jsou pohlaví (muž / žena), váha, čas konzumace, a množství a druh vypitého alkoholu. Tento test určí orientační množství alkoholu v krvi ( promile ) a na grafu zobrazí průběh odbourávání alkoholu .

Jak hodnotit alkoholu v krvi?

Alkohol kalkulačka počítá množství alkoholu v krvi podle zadaných údajů, kterými jsou pohlaví (muž / žena), váha, čas konzumace, a množství a druh vypitého alkoholu. Tento test určí orientační množství alkoholu v krvi (promile) a na grafu zobrazí průběh odbourávání alkoholu. Výpočet je pouze orientační!

Co je nulová tolerance alkoholu v krvi?

V ČR je nulová tolerance alkoholu v krvi. Pokud je naměřená hodnota nižší než 0,24 promile, nález je považován za negativní, pokud se sám řidič ke konzumaci alkoholu nepřizná. Alkohol za volantem zvyšuje agresivitu řidiče a přeceňování jeho schopností.

Související příspěvky: