Jaká je doba vrácení peněz na zakázku?

Obsah

Jaká je doba vrácení peněz na zakázku?

Jaká je doba vrácení peněz na zakázku?

Záruční doba u věcí vyrobených na zakázku je také stejná jako u ostatního spotřebního zboží, tedy 24 měsíců. Právo na vrácení peněz by paní Morávková měla také v případě, že by nábytkářská firma nedodržela zákonem stanovenou třicetidenní lhůtu na vyřízení reklamace.

Kdo má nárok na vrácení peněz?

Nárok na vrácení peněz má spotřebitel až v případě, že jím zvolený postup není možný, nebo v případě výskytu většího počtu odstranitelných vad současně. Problém s reklamací řeší i paní Morávková z Chrudimi. U nábytkářské firmy si objednala rohovou kuchyň na míru.

Jaké právo má paní Morávková na vrácení peněz?

Právo na vrácení peněz by paní Morávková měla také v případě, že by nábytkářská firma nedodržela zákonem stanovenou třicetidenní lhůtu na vyřízení reklamace. „Na takovou situaci se pohlíží stejně, jako by se jednalo o vadu, kterou nelze odstranit a zákazník pak má právo na zrušení smlouvy a vrácení peněz,“ sdělila Horáková.

Je v této situaci právo na vrácení peněz?

„Mám v této situaci právo na vrácení peněz?“ ptá se. Podle právničky Sdružení obrany spotřebitelů Moravy a Slezska Renaty Horákové je v tomto případě rozhodující to, zda prodávající tablet opravil, nebo jej při druhé reklamaci vyměnil za jiný.

Související příspěvky: