Kdo je nejlepší akupresurní bod pro vysoký krevní tlak?

Obsah

Kdo je nejlepší akupresurní bod pro vysoký krevní tlak?

Kdo je nejlepší akupresurní bod pro vysoký krevní tlak?

Jeden z nejúčinnějších akupresurních bodů pro léčbu vysokého krevního tlaku je bod GB 20 neboli Wind Pool. Jde vlastně o soubor bodů, které se nacházejí přímo na zátylku v zadní části hlavy, těsně pod lebkou v malých prohlubních na obou stranách. Masáž provádějte oběma rukama s použitím obou palců shora i zespoda.

Jak snížit krevní tlak?

13 způsobů, jak přirozeně snížit krevní tlak 1 Choďte na intenzivní procházky. Jak zjistila výše zmíněná harvardská studie, pacienti s hypertenzí, kteří začali... 2 Dýchejte zhluboka. Pomalé dýchání a meditační cvičení, jako je qi gong, jóga nebo taj či snižují hladinu stresových... 3 Jezte brambory. Ovoce a zelenina bohaté na draslík jsou důležitou součástí všech... More ...

Proč je vysoký krevní tlak tak tichý?

Vysoký krevní tlak je takový tichý zabiják, velmi často o něm ani nevíte. Pokud míváte ale výše uvedené symptomy, je možné, že vás trápí a je na čase s tím něco dělat. Ještě než začnete užívat léky, můžete vyzkoušet následující přírodní způsoby. Existují body na hlavě a na krku, které když stisknete, pomůžou snížit krevní tlak během několika minut.

Proč je vysoký krevní tlak způsoben dehydratací?

V některých případech je vysoký krevní tlak způsoben dehydratací. Pokud jste málo zavodnění, objem krve ve vašem těle se snižuje, a naopak se zvyšuje vaše periferní rezistence a krevní tlak stoupá. Pokud se chcete vyhnout tomuto stavu, tak pokaždé když začnete cítit příznaky hypertenze, vypijte sklenici nebo dvě obyčejné vody.

Související příspěvky: