Jak bojovat s cholesterolem?

Obsah

Jak bojovat s cholesterolem?

Jak bojovat s cholesterolem?

Top 10 rad jak bojovat s cholesterolem 1 Snižte spotřebu tučného masa a uzenin, vyvarujte se vnitřností. Používejte rostlinné oleje a tuky s vyšším obsahem vícenenasycených mastných kyselin. 2 Pokud máte zvýšenou hladinu cholesterolu, zařaďte do stravy margarín obohacený rostlinnými steroly. 3 Dávejte přednost nízkotučným mléčným výrobkům. Konzumujte hodně zeleniny a ovoce, převážně v syrovém stavu (500 g denně).

Co se používá k léčbě vysokého cholesterolu?

Medikamentů na vysoký cholesterol je mnoho: nejrozšířenější jsou statiny, ale používají se i fibráty, iontoměniče a další. Nejlepší ale samozřejmě je, pokud k léčbě vysokého cholesterolu vůbec nemusí dojít. Prevence přitom není nijak složitá: je to obecně zdravý životní styl.

Jaký je vliv na hladinu cholesterolu v krvi?

Vliv na hladinu cholesterolu se přisuzuje i česneku (čerstvému i různým doplňkům stravy s jeho obsahem). Některé doplňky stravy z červené fermentované rýže (rýže s plísní Monascus purpureus) obsahují látky monacoliny, přičemž monacolin K je látka, kterou obsahuje rozšířený lék na snížení cholesterolu Lovastatin.

Co je důležité pro snížení cholesterolu?

Dodržování optimální váhy, přiměřený pohyb, omezení alkoholu, nekuřáctví, dieta s omezeným množstvím tuků bohatá na zeleninu, ovoce a celozrnné potraviny. Nejdůležitější potraviny pro snížení cholesterolu. Vláknina: Rozpustná vláknina omezuje vstřebávání LDL cholesterolu do krve.

Související příspěvky: