Jak se zbavit cibulky na jaře?

Obsah

Jak se zbavit cibulky na jaře?

Jak se zbavit cibulky na jaře?

Cibulka má být vložena do země tak hluboko, aby nad špičkou byla ještě zemina ve výši, dvakrát převyšující její výšku. Před příchodem mrazů osázené plochy kryjeme vrstvou posečené trávy, kterou na jaře odstraníme. Nároky: světlé stanoviště, vlhká, propustná půda.

Jaká je hloubka cibulek v zemi?

Hloubka by neměla být menší než 10 centimetrů, ale v místech s většími mrazy klidně sázíme i 15 centimetrů hluboko. Doporučená vzdálenost cibulek by v zemi měla být 20 cm od sebe. Před mrazy chráníme hyacinty pokrývkou z posečené trávy nebo z listí. Výživu dodáváme v podobném složení a množství jako v předešlém pojednání o tulipánech.

Jak vytáhnout cibuli ze záhonu?

Cibuli je třeba nejprve vytáhnout ze záhonu, očistit a nechat oschnout. K vázání budete potřebovat dostatečně dlouhý a pevný provázek. Poté si připravte čtyři větší cibule, které postavíte vedle sebe. Poté je svažte přibližně 2 cm od začátku natě.

Jak oddělit shluky cibulek?

Shluky cibulek můžeme od sebe oddělit a jedince uložíme na suchém a teplém místě do uzavřené krabice. Alespoň na dva měsíce, abychom pozastavili vegetaci. Je třeba dodat, že někteří odborníci oddělování cibulek nedoporučují.

Související příspěvky: