Kdo je Původcem moru králíků?

Obsah

Kdo je Původcem moru králíků?

Kdo je Původcem moru králíků?

Mor králíků 1 Virus moru králíků. Původcem moru králíků je virus z čeledi Caliciviridae, zvaný RHDV – Rabbit Hemorrhagic Disease Virus, neboli virus hemoragického onemocnění králíků. 2 Historie nemoci. Mor králíků je relativně nová nemoc. Poprvé se objevil v Číně v roce 1983. ... 3 Šíření nemoci. Virus moru králíků je silně nakažlivý. Nemocný králík vylučuje virus ve všech sekretech a exkretech, včetně moči a výkalů.

Jak použít Králíkovi suché krmení?

V následujících dnech nedávejte králíkovi suché krmení , ale snadno stravitelné zelené krmení např : polní salát ,pampeliškové listy nebo fenykl . Jako okamžitou pomoc podávejte králíkovi třikrát denně po kávové lžičce lněného nebo parafinového oleje ( koupíte v lékárně ) a jemně mu masírujte bříško krouživými pohyby .

Co je průjem nemocí?

Sám o sobě není průjem nemocí, ale původním jevem nemocí, které jsou často způsobeny špatným vyvážením stravy. Když se králík přežere určitého druhu potravy, nebo když mu potravu náhle změníte, může králík reagovat průjmem. Ten však můžou způsobit bakterie nebo viry. Zvířata ztratí mnoho tekutiny, což může vést k úhynu.

Související příspěvky: