Jak vybrat čínské jméno?

Obsah

Jak vybrat čínské jméno?

Jak vybrat čínské jméno?

Při výběru čínského jména můžete zvolit buď přibližnou transkripci svého pravého jména, jako například Michal – Maike, David – Dawei, Alena – Alina či Zoe – Zuoyi. Ale můžete také jít stejnou cestou jako Čínani a vybrat si jméno dle významu jaký vám vyhovuje.

Jaké je jméno čínské učitelky?

Ale můžete také jít stejnou cestou jako Čínani a vybrat si jméno dle významu jaký vám vyhovuje. Například mé jméno 忘归 (Wanggui), které mi dala čínská učitelka, má význam „ten, jenž se zapomíná vrátit domů“ a můj bratr dostal přiděleno jméno 苹果 (Pingguo), neboli jablko, pro jeho lásku k produktům společnosti Apple.

Co se týče jména Ženská?

Spadají sem osobní jména s předložkami, členy, s několika rodnými jmény, zdvojená příjmení, několikaslovná orientální jména či několikaslovná příjmení. Až na výjimky jsou zde řešena jména mužská. Jména ženská se řeší analogicky.

Co se týká čínských jmen?

Ti mají jména původně psané v jiném systému, a při přepisu do čínských znaků se používá transkripce. S pohlavím je to poněkud složitější, běžný Číňan dokáže většinou pohlaví rozeznat z významu znaků. Na rozdíl od našeho systému, kdy se jména vybírají ze seznamu schválených jmen, se v Číně jméno vytváří zvlášť pro každého novorozence.

Související příspěvky: