K čemu je vitamín D dobrý?

Obsah

K čemu je vitamín D dobrý?

K čemu je vitamín D dobrý?

Vitamín D, jeho důležitost a doporučená denní dávka 1 Vitamín - nevitamín a k čemu je nám dobrý. Je nazýván vitamínem, ale ve skutečnosti to vitamín není. Jedná se o... 2 Studie hovoří jasně. Od roku 2000 byla vitamínu D věnována velmi široká pozornost. Existuje kolem 33.800 studií a... 3 Není od věci shrnout alespoň některé výsledky těchto studií:. Kolik je správné množství... More ...

Může se vyskytnout syntéza vitaminu D?

Syntéza vitaminu D se může vyskytnout po kontaktu pokožky se sluncem, kdy se přeměňuje 7-dehydrocholesterol (derivát cholesterolu) na cholekalciferol (vitamin D3).Pokud nejsou splněny ideální podmínky, je rychlost syntézy vitaminu D snížena. Jedná se o případy :

Jak získat Vitamin D přirozeným způsobem?

Použití doplňků stravy je důležitým „alternativním“ zdrojem vitaminu D. Ideálním způsobem, jak doplnit vitamin D, je pravidelné opalování a to dokonce nejenom na slunci, ale také v bezpečných soláriích. Druhý způsob je vlastně jedinou šancí, jak získat tento vitamin přirozeným způsobem v průběhu zimního období.

Jak doplňovat vitamín D3?

Doplňování vitamínu D3 pro optimální hladinu. Pro dosažení optimální hladiny pro polovinu populace je potřeba příjem 1000 IU vitamínu D3 denně. Pro dosažení optimální hladiny u 95 % populace je zapotřebí přibližně 1700 IU vitamínu D denně.

Související příspěvky: