K čemu slouží operační paměť RAM?

Obsah

K čemu slouží operační paměť RAM?

K čemu slouží operační paměť RAM?

Co je a k čemu slouží operační paměť RAM? Operační paměť RAM (Random Acces Memory) je rychle přístupná elektronická paměť sloužící procesoru pro často využívaná data právě spuštěných aplikací. Na rozdíl od pevného disku nebo SSD operační paměť data neukládá, a tak se při vypnutí zařízení kompletně vymaže.

Jaká je kapacita RAM v počítači?

Při volbě kapacity RAM berte v potaz náročnost úkonů, které budete od počítače vyžadovat. Kapacita operační paměti. Optimální využití. 4 GB. Základní kancelářské práce, multimédia, hraní nenáročných her. 8–16 GB. Dostatek RAM pro uspokojivé hraní většiny her a chod náročných programy. 32 GB.

Co je operační paměť RAM?

Operační paměť RAM (Random Acces Memory) je rychle přístupná elektronická paměť sloužící procesoru pro často využívaná data právě spuštěných aplikací. Na rozdíl od pevného disku nebo SSD operační paměť data neukládá, a tak se při vypnutí zařízení kompletně vymaže.

Jaká je velikost operační paměti RAM?

Velikost operační paměti RAM ovlivňuje plynulost chodu programů, her a celého systému. Při volbě kapacity RAM berte v potaz náročnost úkonů, které budete od počítače vyžadovat. Kapacita operační paměti. Optimální využití. 4 GB. Základní kancelářské práce, multimédia, hraní nenáročných her. 8–16 GB.

Související příspěvky: