Jak připravit omáčku?

Obsah

Jak připravit omáčku?

Jak připravit omáčku?

Postup 1 Rozpalte velkou nepřilnavou pánev a vlijte na ni 4 pořádné šplíchance olivového oleje. ... 2 Omáčku dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Jakmile se směs na pánvi začne vařit, sundejte ji z ohně. ... 3 Přesuňte omáčku z mísy zpět do pánve, přiveďte k varu a poté oheň zmírněte a nechte 5 minut probublávat, aby se chutě zkoncentrovaly. ... 4 Omáčku můžete uchovávat v čistých sklenicích v lednici asi týden. Dá se i zmrazit, ideálně v menších dávkách, takže si můžete rozmrazit jen tolik, kolik právě potřebujete. ...

Jak připravit omáčku z rajčat?

Jakmile se směs na pánvi začne vařit, sundejte ji z ohně. Omáčku přepasírujte přes jemný cedník do mísy – použijte dřevěnou vařečku a protlačte cedníkem co nejvíc dužiny z rajčat.

Jak dlouho můžete omáčku uchovávat?

Omáčku můžete uchovávat v čistých sklenicích v lednici asi týden. Dá se i zmrazit, ideálně v menších dávkách, takže si můžete rozmrazit jen tolik, kolik právě potřebujete. Ale upřímně, příprava téhle omáčky je tak rychlá, že si ji spíš radši připravíte čerstvou.

Jak zlátit rajčata?

Přidejte česnek nakrájený na tenké plátky, trochu pánví zatřeste, a jakmile česnek začne jemně zlátnout, přidejte do pánve otrhané lístky bazalky a konzervovaná celá rajčata i s omáčkou. Dřevěnou vařečkou rajčata co nejvíc rozmačkejte. Omáčku dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

Související příspěvky: