Co jsou vejce jako hlavní chod?

Obsah

Co jsou vejce jako hlavní chod?

Co jsou vejce jako hlavní chod?

Vejce jako hlavní chod: Zapomeňte na snídani a připravte z nich skvělý oběd! Jsou čerstvá, chutnají přímo božsky a není důvod, proč by měla hrát druhé housle. Vejce jako surovina si zaslouží vaši plnou pozornost. Chutnají skvěle s masem nebo jen tak se zeleninou.

Jak připravit a jíst vejce?

Jak nejzdravěji připravit a jíst vejce? Vejce patří mezi levné a neuvěřitelně výživné potraviny. Obsahují relativně málo kalorií, ale jsou doslova nabitá bílkovinami, vitamíny, minerály, zdravými tuky a řadou stopových prvků. Je ale potřeba si uvědomit, že způsob jakým vejce připravujeme ovlivňuje také jejich nutriční hodnoty.

Jak se vaří ztracená vejce?

Ztracená vejce se vaří v trochu chladnější vodě. Dělají se tak, že se obsah skořápky vyklopí do hrnce s horkou (71 - 82°C) vodou a vaří po dobu 2,5 - 3 minut. Příprava není úplně jednoduchá a někdy se to nemusí povést hned na první pokus.

Jak připravit oloupaná vejce?

Oloupaná vejce upravte pomocí kráječe na tenká kolečka, rozložte je na 4 talířky, mírně osolte a podle chuti opepřete. Poklaďte je lístky polníčku a na každý talíř přidejte plátek slaniny, kterou předem osmahněte v troubě na plechu s listem papíru na pečení (asi 10 minut).

Související příspěvky: