Kdy jíst ovoce?

Obsah

Kdy jíst ovoce?

Kdy jíst ovoce?

Kdy jíst ovoce? Ovoce se doporučuje jíst hlavně dopoledne. Nejpozději ho můžete jíst ve dvě hodiny odpoledne, kdy ještě je jisté, že stihnete cukry z ovoce spálit. Je to takto dané proto, že ovoce je samo o sobě sladké – obsahuje tedy velké množství zmiňovaných cukrů, které musíte stihnout spálit za celý den.

Jaké ovoce můžete použít na cvičení?

Odpoledne a večer přidejte pomeranče. Opravdu jezte jen ovoce, nekombinujte ho ani se syrovou zeleninou. Z ovoce se vyhněte také banánům. Tělo si bude na nový režim zvykat, dietu se v těchto chvílích nedoporučuje doprovázet náročným cvičením.

Jak očistit ovoce a zeleninu?

Nejúčinnější a nejosvědčenější způsob, jak ovoce a zeleninu očistit, je ponořit je na patnáct minut do vody s octem, přičemž octa je deset procent a vody devadesát. Před ponořením do tohoto roztoku je třeba je omýt pod tekoucí vodou a tuto proceduru zopakovat i po „očistné lázni“ – to hlavně kvůli tomu, aby kyselá octová chuť nezničila aroma.

Proč myjete ovoce a zeleninu?

A myjete pečlivě ovoce a zeleninu? Jedno bez druhého totiž nejde! Slupky plodů mohou obsahovat toxiny pro naše zdraví nebezpečné. Americký Národní institut pro zdraví zveřejnil výsledky studie, podle které lze pouhých pět až deset procent případů onemocnění rakovinou přičíst na vrub genetice a genetickým vadám.

Související příspěvky: