Co se spotřebuje na ohřátí ledu?

Obsah

Co se spotřebuje na ohřátí ledu?

Co se spotřebuje na ohřátí ledu?

Celkové teplo, které budeme dodávat, se spotřebuje na ohřátí ledu na teplotu tání, jeho roztátí, dále na ohřátí vzniklé vody na teplotu varu a na její vypaření. Celkové potřebné teplo tedy získáme sečtením všech čtyř potřebných tepel. P = ?

Jaké jsou vyzařovací úhly led trubice?

Menší vyzařovací úhly LED trubice (např. 120°) obvykle pod svítidlem dobře „nahradí“ množství světla původní zářivky, ale je možné, že celková rovnoměrnost osvětlení v místnosti klesne (v některých částech místnosti bude větší tma).

Proč se pojem "led televizor" používá?

V spotřební elektronice se pojem „LED televizor“ používá spíše z marketingových důvodů, aby se zdůraznil rozdíl oproti předchozí generaci s klasickým podsvícením. Vybrali jsme nejzajímavější televizory s výborným poměrem cena/výkon. Od těch menších a velmi levných, po ty vybavenější a větší, které se však stále vyplatí.

Jaké jsou rozdíly v LED podsvícení?

Právě v něm mohou být značné kvalitativní rozdíly a i za ně si připlácíte. Podívejme se tedy, jaké druhy LED podsvícení se u LCD televizorů vyskytují a jaké jsou mezi nimi rozdíly. Jestliže uvidíte levnější a nepříliš tenký LED televizor, používá přímé zadní LED podsvícení.

Související příspěvky: