Jak naložit hovězí maso?

Obsah

Jak naložit hovězí maso?

Jak naložit hovězí maso?

1 Jak naložit hovězí maso? Hovězí maso před samotným naložením dobře očistíme a do marinády nakládáme osušené, například papírovou utěrkou. Nakládáme-li hovězí maso na delší dobu (třeba přes noc), zajisté to nebude na škodu. Jenom je poté potřeba ho s dostatečným předstihem vyndat z lednice. Minimálně tedy 1,5 – 2 hodiny před samotnou tepelnou úpravou. Maso si přivykne na okolní teplotu a nebude mít žádný problém s teplotou vyšší.

Jak dlouho může hovězí maso zůstat v Lednici?

Hovězí maso může v létě v lednici zůstat až pět dnů. Pokud je ovšem skutečně čerstvé. A v zimě dokonce až osm. U telecího je doba skladování kratší. V letním období ho zpracujte nejpozději do dvou dnů, v zimě pak do čtyř. To samé platí pro vepřové.

Jak dlouho vydrží mleté maso v mrazničce?

V mrazničce vám pak mleté vydrží tři až šest měsíců. Záleží na obsahu tuku. Čím tučnější je, tím kratší dobu ho tam nechávejte. Předpokladem je i teplota nižší než osmnáct stupňů Celsia. Hovězí maso může v létě v lednici zůstat až pět dnů. Pokud je ovšem skutečně čerstvé. A v zimě dokonce až osm. U telecího je doba skladování kratší.

Jak dlouho vydrží v Lednici v syrovém stavu?

V lednici vám pak v syrovém stavu vydrží jen den až dva. Skladovat byste ho měli při maximální teplotě od dvou do čtyř stupňů Celsia. Nejvhodnější je proto uložit ho hned na první poličku nad šuplíkem na zeleninu. Právě tam je totiž teplota nejnižší.

Související příspěvky: