Kolik motoristů jezdí na pneumatikách?

Obsah

Kolik motoristů jezdí na pneumatikách?

Kolik motoristů jezdí na pneumatikách?

Rozsáhlé průzkumy provedené přímo v provozu předními evropskými výrobci pneumatik přinesly alarmující výsledky. Pouze necelá pětina (19,8 %) motoristů jezdí na správně nahuštěných pneumatikách! Nedostatečný hustící tlak byl zjištěn skoro u 60-ti % vozidel, naopak přehuštění u zbývajících 20-ti procent.

Jak se mění tlak v pneumatikách?

Tlak v pneumatikách se mění přibližně o 7 kPa na 7°C změny teploty vzduchu. To si musíte uvědomit, když kontrolujete tlak v pneumatikách v garáži, zejména v zimě.

Co způsobuje nesprávný dodržování tlaků?

Závady pneumatik způsobené při nesprávném dodržování tlaků 1 Ojeté kraje běhounu – způsobuje příliš nízký tlak, tedy podhuštěním pneumatiky, možná uchází 2 Ojetý střed běhounu – způsobuje příliš vysoký tlak, pneumatika je přehuštěná 3 Ojetý jeden kraj běhounu – nejčastější příčinou je špatné seřízení geometrie, nutné kontrola v autoservisu 4 Opotřebovaná různá místa – pneu j... More ...

Kdo jezdí na správně nahuštěných pneumatikách?

Pouze necelá pětina (19,8 %) motoristů jezdí na správně nahuštěných pneumatikách! Nedostatečný hustící tlak byl zjištěn skoro u 60-ti % vozidel, naopak přehuštění u zbývajících 20-ti procent. Podstatně větší rizika přináší provoz na pneumatikách podhuštěných než přehuštěných, i když toto neplatí bez výjimky.

Související příspěvky: