Proč pěstovat pistácie v květináčích?

Obsah

Proč pěstovat pistácie v květináčích?

Proč pěstovat pistácie v květináčích?

Rostlina bývá také značně mrazuvzdorná, plané formy vydrží v době vegetačního klidu pokles teplot na –25 °C. Pokud pistácie pěstujete v květináčích, přeneste je na zimu do mírně chráněných prostor, aby nepromrzl kořenový bal. Pokud tuto možnost nemáte, zapusťte kontejner nebo květináč do země.

Můžete pěstovat pistácie na zahradě?

Můžete je zasadit i na své zahradě 1 Zkuste to ze semínek. K pěstování pistácií vám stačí koupit si balíček nepražených a nesolených pistácií. Několik z nich... 2 Pravidelná zálivka. Jakmile pistácie vyhodí klíčky, můžete je přesadit do propustného substrátu a půdu pravidelně... 3 Nenáročná rostlina. Pistácie pravá není až tak náročná rostlinka, stejně jako minikiwi, které si... More ...

Jak zalévat pistácie?

Jakmile pistácie vyhodí klíčky, můžete je přesadit do propustného substrátu a půdu pravidelně zalévejte. Až rostlinky povyrostou do výšky 12 – 15 centimetrů, přesaďte je do většího květináče, tentokrát s trochu sušším substrátem. Opět pravidelně zalévejte.

Jaké jsou přínosy pistácie?

Pistácie mají celou řadu přínosů pro lidské zdraví. Pomáhají podporovat zdraví srdce, snižovat špatný cholesterol a zvyšují ten dobrý cholesterol. Mají také spoustu protizánětlivých vlastností.

Související příspěvky: