Kde se pěstují palmy?

Obsah

Kde se pěstují palmy?

Kde se pěstují palmy?

V domácích podmínkách se pěstují buď druhy z deštných pralesů, kde teplota neklesá pod 18 °C, takže tyto druhy potřebují ke svému životu teplo a vlhko. Anebo palmy z pouštních oblastí se suchou půdou a minimem srážek.

Co jsou palmy pěstované v bytě?

Datlovníky (Phoenix), Chamaerops a Washingtonia dobře snášejí i teploty kolem 4 až 8 °C. Co ovšem palmy nesnášejí, jsou průvan a „studené nohy“. Chladná podlaha jim nesvědčí, ale to se dá řešit dřevěnou podložkou na kolečkách, která usnadní manipulaci s většími rostlinami. Palmy pěstované v bytě vegetační klid nepotřebují.

Jak pěstovat palmy v domácím prostředí?

Jak pěstovat palmy v domácím prostředí 1 Chyby při pěstování. Chybou při pěstování je palma stojící ve vodě a umístěná v chladném prostoru. Takové palmy mají... 2 Hnojení palem. Hnojení palem provádíme od poloviny března a ukončíme na konci září. Přihnojovat můžeme jak umělými, tak... 3 Jak na škůdce u palem. Vyskytnou-li se na rostlinách škůdci, je to obvykle zapříčiněno... More ...

Kde pěstovat palmu?

Většinu druhů rodu Phoenix, Cocos a Chamaerops můžete v létě (květen–září, případně až do října) pěstovat venku na terase nebo v zahradě. Ale pozor, když palmu vynášíte ven, umístěte ji do polostínu, například pod košatý strom, aby jí slunce nepopálilo listy.

Související příspěvky: