Jak oddělit trávníko od trávníku?

Obsah

Jak oddělit trávníko od trávníku?

Jak oddělit trávníko od trávníku?

Palisády jsou trvalým, avšak cenově poněkud náročnějším řešením, jak oddělit záhony od trávníku. Jejich tvary jsou nejčastěji obdélníkové, čtvercové a kruhové, ale mohou být i členitější, odvozené od těchto základních tvarů.

Jak se ošetřit trávníku na podzim?

Ošetření trávníku na podzim 1 Poslední sekání trávníku. Polední sekání trávníku by mělo proběhnout do konce října. ... Na podzim bohatě stačí sekat... 2 Vylepšení trávníku. Podzim je ideálním obdobím pro přisévání trávy a celkové vylepšení trávníku. Taková práce bude... 3 Provzdušnění trávníku. Podzim je nejvhodnějším obdobím pro provzdušnění trávníku, které zlepšuje přístup... More ...

Jak zjednodušit trávníkové obrubníky?

Díky trávníkovým obrubníkům si můžete zjednodušit sekání trávy v místech, kde trávník přechází v květinové záhony. Obrubníky úplně zabraňují prorůstání trávníku tam, kde je to nežádoucí. Přestože tyto obrubníky nejsou nijak výrazným stavebním prvkem, i tak je dobré si jejich provedení řádně rozmyslet.

Jak rozmístit obruby na trávníku?

Rozmístit je můžete do přesných geometrických obrazců, nebo s nimi jen přirozeně orámovat přechod mezi záhonkem a trávníkem. Vzhled těchto obrub by neměl nijak narušovat harmonii zahrady a také by obruby neměly bránit péči o rostliny na záhoně nebo údržbě trávníku.

Související příspěvky: