Jaké jsou příčiny bolesti kloubů?

Obsah

Jaké jsou příčiny bolesti kloubů?

Jaké jsou příčiny bolesti kloubů?

Člověk, který má hmotnost o 15 - 20 % vyšší, než odpovídá jeho věku a výšce, zpravidla pociťuje bolesti kloubů, může mít úrazy. Nejčastěji trpí kolena, kotníky a kyčelní klouby.

5 onemocnění, které způsobují bolesti kloubů?

5 nemocí, které způsobují bolesti kloubů 1 Revmatoidní artritida. Toto onemocnění můžete znát také pod názvem revma. Jedná se o zánětlivou autoimunitní chorobu,... 2 Artróza. Ačkoli si lidé artrózu často pletou s výše zmíněnou revmatoidní artritidou, je mezi nimi poměrně velký rozdíl. 3 Osteoporóza. Jelikož může osteoporóza zpočátku působit velice nenápadně, někdy se jí říká... More ...

Kdy pociťujete bolest kloubů?

Jestliže pociťujete bolest kloubů při sportu nebo běžných činnostech, může se jednat o varovný příznak nějakého onemocnění. ... Nejčastěji se objevují v krčku stehenní kosti, v zápěstí a dalších kostech rukou nebo také na obratlích. ... Důležitý je především klidový režim a odpočinek postiženého kloubu.

Co je chrupavka kloubů?

Důležitou součástí každého kloubu je chrupavka, hladká vrstva kryjící plochy kosti, aby se o sebe netřely, která na rozdíl od kostí neobsahuje nervy. „Pokud se chrupavka naruší artrózou nebo artritidou čili zánětem kloubů, začíná šílená bolest,“ vysvětluje doktorka Cajthamlová.

Související příspěvky: