Jaké jsou opravy spojené s hlavou motoru?

Obsah

Jaké jsou opravy spojené s hlavou motoru?

Jaké jsou opravy spojené s hlavou motoru?

Při jakékoliv opravě spojené s hlavou motoru by mělo dojít k povrchovému očištění a osušení. Ventily bude následně nutné přebrousit nebo zafrézovat, a to obě dosedací plochy. Konečné broušení provádíme pomocí brusné pasty. Pro kompletní výměnu ventilů se rozhodneme v případě, kdy došlo k závadě především na základě namáhání a opotřebovanosti.

Jak postupovat při povolování hlavy válce?

Při povolování hlavy válce postupujeme opačně než při jejím dotahování – tj. od vnějších šroubů postupujeme doprostřed. (V 1. cyklu o ¼ otáčky, ve 2. o ½ a ve 3. zcela uvolníme). Hlava válců obvykle drží na bloku motoru jako přilepená.

Co byste měli vědět o opravě hlavy?

Jak na opravu hlavy motoru 1 Co byste měli vědět o opravě hlavy. Oprava podobného charakteru není rozhodně ničím jednoduchým. Amatéři by měli práci... 2 Nejčastější závady hlav válců. Při snížení výkonu motoru můžeme hledat hlavní příčinu v poškození hlavy. Pravděpodobně... 3 Vyjmutí hlav válců z vozu. Veškerou manipulaci s motorem je dobré provádět až po jeho vychladnutí. More ...

Jaké jsou vlastnosti hlavy válců?

Styčné plochy hlavy s blokem válců a s ostatními částmi motoru jsou těsněny speciálním těsněním a těsnícími hmotami. Hlava válců musí mít vysokou tvarovou tuhost, dobrou tepelnou vodivost a malou tepelnou roztažnost.

Související příspěvky: