Proč se mikrovlnné trouby ohřívají v mateřském mléko?

Obsah

Proč se mikrovlnné trouby ohřívají v mateřském mléko?

Proč se mikrovlnné trouby ohřívají v mateřském mléko?

Mateřské mléko Mikrovlnné trouby často zanechávají na jídle horké části, protože se v ní ohřívá nerovnoměrně. A pokud se vytvoří v mateřském mléce, můžou pak popálit ústa vašeho dítěte. Ohřívání v mikrovlnce také může podporovat rozmnožování bakterie e-coli v mateřském mléce.

Co se děje při mikrovlnné troubě?

V důsledku působení mikrovln dochází k vibracím, otáčení a vzájemnému narážení molekul v jídle do sebe, což způsobí přeměnu kinetické energie na tepelnou. Je to podobné jako když máte studené ruce a snažíte se je zahřát tak, že je o sebe začnete třít. U mikrovlnné trouby se ale teplo uvolňuje na molekulární úrovni.

Proč je mikrovlnná trouba bezpečná?

Mikrovlnná trouba nabízí bezpečný, spolehlivý a pohodlný způsob přípravy a ohřívání pokrmů. Neexistují žádné důkazy o tom, že by mikrovlnná trouba byla nebezpečná nebo zdraví škodlivá. Naopak studie naznačují, že při přípravě jídel v mikrovlnce se zachová více živin a vzniká méně škodlivých látek než při ostatních způsobech tepelné úpravy potravin.

Proč mikrovlnné trouby ohřívají teplo?

U mikrovlnné trouby se ale teplo uvolňuje na molekulární úrovni. Mikrovlny hlavně ohřívají molekuly vody, ale působí i na tuky, oleje a sacharidy, jenom v menší míře než na vodu.

Související příspěvky: