Olivový olej chráni pokožku pred vážným ochoreniam?

Obsah

Olivový olej chráni pokožku pred vážným ochoreniam?

Olivový olej chráni pokožku pred vážným ochoreniam?

Olivový olej obsahuje veľké množstvo vitamínu E, ktorý chráni pokožku pred rôznymi vonkajšími faktormi, ako sú slnečné lúče alebo vietor. Zároveň udržuje zdravie pleti tým, že lieči zápal, akné a chráni pokožku pred vážnymi ochoreniami, ako je psoriáza a rakovina kože.

Olivy a olivový olej chráni telo pred rakovinou?

Olivy a olivový olej sú jednými z najlepších potravín s vysokým obsahom antioxidantov. Antioxidanty v olivovom oleji znižujú oxidačné poškodenie spôsobené voľnými radikálmi, ktoré sú hlavnou príčinou vzniku rakoviny. Olivový olej chráni telo pred rakovinovým rastom, najmä rakovinou čriev.

Olivový olej prospieva tráviacemu traktu a hrubému črevu?

Olivový olej prospieva tráviacemu traktu a hrubému črevu. Konzistencia a textúra olivového oleja pomáhajú pri stimulácii tráviaceho systému, čím sa jedlo pohybuje hladko cez hrubé črevo.

Kde obsahuje olivový olej 100 g?

Olivový olej v 100 g obsahuje 884 kalórií, 100 g tukov, 14 g nasýtené, 11 g polynenasýtené a 73 g mononenasýtené tuky, omega 3 a omega 6 mastné kyseliny, polyfenoly. Ďalej obsahuje vitamín E 93% ODD a vitamín K 57% ODD, z minerálnych látok obsahuje sodík, draslík, vápnik, železo.

Související příspěvky: