Jaké jsou způsoby pomoci diabetika?

Obsah

Jaké jsou způsoby pomoci diabetika?

Jaké jsou způsoby pomoci diabetika?

Například problémy se zvýšenými náklady na stravu jsou řešeny v rámci celkového posuzování sociální potřebnosti daného žadatele a posléze zahrnuty do celkové výše jeho životního minima. Další druhy pomoci pak záleží na individuálním zdravotním stavu každého diabetika…

Které potraviny je třeba omezit v případě diabetu?

Je poměrně jasné, které potraviny je třeba v případě diabetu a jeho prevence omezit. Jedná se zejména o různé sladkosti a cukrovinky stejně jako o tučná a smažená jídla nebo sladké nápoje. Na konzumaci čeho se ale zaměřit, když tyto pochutiny vyřadíte?

Co jsou bezlepkové potraviny pro diabetiky?

- Dia - Bio - Racio - Bezlepkové potraviny V této kategorii najdete výrobky vhodné i pro diabetiky v rámci lékařem stanoveného dietního režimu. Doporučujeme výrobky s náhradním sladidlem, sirupem (škrobovým), stévií či výrobky bez přidaného cukru, případně se sníženým obsahem cukru.

Jaké jsou sociální dávky pro diabetiky?

V současné době není podle informací ministerstva práce a sociálních věcí vydefinovaná jednoznačná sociální dávka přímo pro diabetiky. Například problémy se zvýšenými náklady na stravu jsou řešeny v rámci celkového posuzování sociální potřebnosti daného žadatele a posléze zahrnuty do celkové výše jeho životního minima.

Související příspěvky: