Co je kravský hnůj granulovaný?

Obsah

Co je kravský hnůj granulovaný?

Co je kravský hnůj granulovaný?

Kravský hnůj granulovaný. Hoštický kravský hnůj je čistě přírodní - organické - hnojivo. Hnojivo obsahuje organické látky a základní živiny (N, P, K, Ca a Mg), ale i stopové prvky např. (Fe, Mn, Mo, Zn, Cu). Hnůj přirozeně zvyšuje podíl humusu v půdě a přispívá k vyšší úrodnosti.

Co je kravský hnůj?

Kravský hnůj je organické hnojivo vyráběné z kravského hnoje a separované pevné fáze kravské kejdy pomocí procesu sušení a peletování. Obsahuje organické látky, základní živiny a stopové prvky jako přirozenou součást základní použité suroviny. Díky separátu kravské kejdy je docíleno vyššího obsahu fosforu v hnojivu.

Proč je koňský hnůj dobrým doplňkem výživy?

Koňský hnůj je výborným doplňkem výživy pro náročné rostliny. Prasečí hnůj je příkladem „studeného“ hnoje s pomalým rozkladem. Obsahuje hodně draslíku, málo dusíku a téměř žádný vápník. Kompostovaným prasečím hnojem prokážeme dobrou službu především celeru, pórku a maliníkům.

Co je koňský hnůj?

Koňský hnůj patří mezi výhřevná hnojiva, lze s ním například velmi snadno „vytápět“ pařeniště. Obsah výživných látek je podobný jako u kravského hnoje. Obě hnojiva mohou být v kompostéru společně. Koňský hnůj je výborným doplňkem výživy pro náročné rostliny.

Související příspěvky: