Co je rajčatová omáčka?

Obsah

Co je rajčatová omáčka?

Co je rajčatová omáčka?

Rajčatová omáčka, také známa jako Neapolská omáčka, Salsa roja ve španělštině nebo Salsa di pomodoro v italštině. Názvy se týkají velkého množství různých druhů omáček z rajčat, které se podávají samostatně jako dochucovadlo. Běžně se podávají jako omáčky na maso, ale také k zelenině.

Jak se semenařit rajčata?

Semenaření rajčat v šesti krocích 1 Na semínka použijte jen plně vyzrálé plody. Obrázek: Vyzrálé plody staré odrůdy rajčete Hanácké nejranější získané z Gengelu. Plody na semínka mohou být klidně přezrálé. 2 Vypreparujte semínka z dužniny plodu. Rajčata rozkrojte a lžičkou z nich vydlabejte dužninu se semínky. 3 Nechejte semínka tři dny vykvasit. Rosolovitá dužnina, v níž jsou semínka uložena, obsahuje chemické látky bránící klíčení ve vlhkém prostředí.

Jak semenařit rajčata v šesti krocích?

Semenaření rajčat v šesti krocích 1 Na semínka použijte jen plně vyzrálé plody. Obrázek: Vyzrálé plody staré odrůdy rajčete Hanácké nejranější získané z... 2 Vypreparujte semínka z dužniny plodu. Rajčata rozkrojte a lžičkou z nich vydlabejte dužninu se semínky. ... 3 Nechejte semínka tři dny vykvasit. Rosolovitá dužnina, v níž jsou semínka uložena, obsahuje chemické... More ...

Související příspěvky: