Kdo je nejrozšířenější ryba v žebříčku?

Obsah

Kdo je nejrozšířenější ryba v žebříčku?

Kdo je nejrozšířenější ryba v žebříčku?

Kapr je naše nejrozšířenější ryba, žebříčku oblíbenosti však kraluje treska, resp. filé a losos. Od častější konzumace kapra odrazují jeho tvrdé, pichlavé kosti, kvůli kterým je potřeba maso jíst velmi pozorně a opatrně, aby se nezapíchly do hrdla.

Kde jsou ryby obsaženy?

Jsou obsaženy například v ořeších, ale ve větším množství zejména v tučných rybách, jako je losos, tuňák, halibut, sardinky a makrely. A také odborníci na výživu doporučují častou konzumaci ryb, protože jejich maso je z nutričního hlediska pro nás to nejlepší.

Můžeme jíst 2 porce ryb týdně?

Měli bychom jíst alespoň 1 až 2 porce rybího masa týdně. Ryby jsou bohatým zdrojem důležitých živin, mezi které patří například omega-3 mastné kyseliny nebo vitamín D. Tyto živiny jsou důležité pro zdraví vašeho mozku i očí, ale potřebujeme je i pro správný vývoj plodu v těhotenství.

Co jsou tučné ryby?

Mezi tučné ryby patří například losos, pstruh, sardinky, tuňák nebo makrela. Říká se jim tučné, protože obsahují velké množství živin odvozených od tuků. Mezi tyto živiny patří například vitamín D (rozpustný v tucích), což je vitamín, jehož má většina lidí nedostatek.

Související příspěvky: